Confectionarea Gaurilor in Teava Prin Debitare cu Plasma

Masinile CNC debitare cu plasma si oxigaz sunt considerate cele mai potrivite utilaje pentru taierea materialelor feroase si neferoase datorita calitatii deosebite a prelucrarii si a costurilor mici.  Datorita comenzilor numerice insa, aceste utilaje pot efectua in timpul prelucrarii miscari numai pe doua axe, lungime si latime. Astfel rezulta ca planul de prelucrare poate fi doar 2D. Atunci se pune intrebarea cum ar fi posibila taierea unor gauri in teava, daca flacara nu poate urmari conturul de taiere. O perioada a fost o provocare confectionarea gaurilor in tevi, pentru acest lucru nu s-au putut folosi masini CNC debitare cu plasma sau oxigaz.

debitare teava cu plasma 1024x768 1

Dar s-a inventat un dispozitiv cu care s-a rezolvat aceasta problema. In acest dispozitiv se fixeaza piesa care va fi gaurita si care efectueaza miscari sincronizate cu capul de debitare cu plasma sau oxigaz astfel incat capul de taiere va fi tot timpul la aceeasi distanta fata de suprafata de prelucrare. Practic, coordonand doua miscari 2D, rezulta un contur de taiere 3D. Avantajul acestui procedeu de debitare cu plasma sau oxigaz este ca se poate adapta si la alte piese de forma curbata. Singura conditie ca piesa care urmeaza sa fie prelucrata este ca ea trebuie sa incapa in dispozitivul de fixare.

debitare cu plasma 1024x768 1

Prin aceasta metoda intr-un singur proces de prelucrare se poate realiza debitarea gaurilor, debitarea tevii in diferite unghiuri, confectionarea unor locasuri chiar si cu forme neregulate, marind considerabil productivitatea. Procedeul este adaptabil masinilor CNC debitare cu plasma, oxigaz sau laser.

Tags :
Share This :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *