De ce sa alegeti sudura oxigaz?

Sudarea este acea procedura de asamblare nedemontabila prin care doua piese se unesc utilizand caldura sau presiunea cu sau fara ajutorul unor materiale de adaos. Daca materialele in timpul asamblarii trec printr-o stare solida in lichida si invers, procesul se numeste sudare prin topire. In general, din acest proces rezulta o zona influentata termic, zona in care pot sa apara modificari structurale, dar asamblarea ramane destul de rezistenta pentru a fi pusa sub sarcina.

Procesul de sudare oxigaz este o metoda de sudare prin topire. La acest tip de sudare este nevoie de material de adaos numai in cazul in care rostul, distanta dintre cele doua piese care urmeaza sa fie asamblate, este prea mare si trebuie umplut cu material sau sunt sudate doua materiale cu compozitii diferite, incompatibile metalurgic. In acest ultim caz, materialul de adaos trebuie sa fie compatibil cu ambele materiale.

Sudura oxigaz automatizat

CNC sudura oxigaz longitudinal Sibiu blog

Masinile CNC cu sudura oxigaz aduc un avantaj major in procesul de sudare prin automatizarea procesului. Pistolul de sudura este montat pe un carucior mobil care se deplaseaza deasupra rostului realizand imbinarea. D

atorita controlarii procesului computerizate tot procesul se poate programa si automatiza, regland din soft viteza de deplasare si puterea pistoletului pentru executarea unui cordon de sudura de calitate exceptionala.

In cazul in care din motive tehnice materialele nu se pot imbina cu sudura oxigaz se pot alege alte tipuri de suduri automatizate, cum ar fi sudarea cu plasma electrica. Acest proces are la baza sudarea cu ajutorul unui arc electric. In timpul acestei metode de sudare cordonul de sudura se formeaza prin solidificarea pieselor care urmeaza a fi sudate si a materialului de adaos. Si acest tip de sudura se poate aplica la masini CNC, dar aceste utilaje sunt mult mai scumpe decat cele cu sudura oxigaz.

Un alt tip de sudare automata este sudarea sub strat de flux, caz in care sursa de caldura este energia electrica. La acest tip de sudare este nevoie de un material de adaos care este presarat sub forma de pulbere fina, numit si flux, pe suprafata de sudare inainte sa treaca electrodul.

Din toate cele trei metode de sudare automatizate cea mai preferata este sudura oxigaz datorita simplicitatii procesului. Practic masina CNC sudura oxigaz nu are nevoie de altceva decat de o structura pe care se deplaseaza caruciorul, unitate de comanda numerica si niste butelii de acetilena si oxigen. Din cauza simplicitatii, utilajul in sine nu este foarte scump, precum nici consumabilele nu au costuri ridicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *