CNC routerul este un utilaj destinat sectorului industriei prelucratoare unde se realizeaza piese 2D si 3D in relief. Pentru a realiza aceste reliefuri masina trebuie sa fie capabila de operatiuni multiple cum ar fi debitarea, frezarea, gaurirea, strunjirea suprafetelor. Daca toate aceste operatiuni ar trebui executate succesiv pe utilaje diferite timpul de executie pentru o singura piesa s-ar prelungi foarte mult si ar deveni nerentabil.

Din aceasta cauza a fost conceputa masina CNC router 3D care este complet comandata electronic si are libertate de miscare pe trei axe. Miscarea pe fiecare directie este controlata de un motor pas cu pas, iar papusa mobila a utilajului este echipata cu o freza tip burghie. Aceasta freza, avand libertate de miscare in toate directiile, poate realiza forme tridimensionale complexe cu precizie deosebit de ridicata.

Masina CNC router 3D produsa de LegasProd SRL poate fi dotata cu freze intre 0,3 si 10 mm, iar puterea de prelucrare este oferita de un motor de 1,6 -2,2 KW. Suprafata de prelucrare al utilajului, in marime standard, este 2X2 metri si da posibilitatea de a realiza piese de dimensiuni foarte mari. Insa nu este un impediment daca este nevoie de un utilaj cu banc de prelucrare mai mare, inginerii fiind dispusi sa proiecteze orice tip de modificare dimensionala pe acest aparat.

Pe masini CNC router 3D pot fi realizate o serie de piese tridimensionale si bidimensionale cu precizie foarte ridicata, fiind tocmai potrivite in industria prelucratoare a pieselor din piatra, plastic, lemn si PFL. Totodata, cu aceste aparate pot fi realizate panouri publicitare, obiecte decorative, elemente de arhitectura cu forme foarte complexe.

Utilajul face fata la orice tip de material care poate fi prelucrta prin frezare. Nu face nazuri nici la metale, dar logic, pentru fiecare tip de material trebui aleasa scula potrivita. La prelucrarea materialelor mai dure, unde se disipa energie termica mare, exista posibilitatea de racire continua atat cu aer, cat si cu apa.

Masina CNC router 3D este un utilaj cu comanda numerica, ca urmare exista un centru de comanda de unde vin comenzile. Prelucrarea se face pe baza fisierelor vectoriale tip CAD care sunt concepute de beneficiar. Fisierele pot fi realizate in orice aplicatie soft tip CAD unde exista posibilitate de exportare in fisiere cu extensia dxf sau dwg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *