La sfârșitul anului calendaristic, toți administratorii de firme își fac socotelile, cât profit au obținut din activitatea de producție. Cei care operează în domeniul prelucrărilor metalice și au în administrare mașini CNC pot constata că a fost un an benefic, piesele de schimb și consumabilele CNC nu s-au scumpit, practic au rămas la prețul anului trecut.

Singura componentă a costului de producție care s-a mărit este energia electrică, dar această mărire nu a influențat cu mai mult de 10% cheltuielile de prelucrare. Astfel nici prețurile practicate de prestatorii de servicii CNC nu a fost nevoie să fie modificate, spre mulțumirea colaboratorilor. Din fericire asta presupune ca următorul an va fi la fel de fructuoasă și vor fi și mai multe comenzi.

Dacă cineva analizează tendințele în industria prelucrătoare în România, se poate constata o predictibilitate clară a cheltuielilor. Astfel se poate spune că a investi în mașini CNC poate deveni o afacere profitabilă dacă se iau măsurile necesare și se alege bine utilajul necesar.

Ce fel de mașini CNC merită cumpărate?

Mașinile CNC sunt dedicate, de obicei, pentru un anumit proces de prelucrare, ca urmare trebuie ales acel tip de utilaj care va putea să satisfacă toate cerințele. Mașina CNC trebuie aleasă însă cu multă precauțiune.

Dacă uzina prelucrătoare are domeniul de debitare a tablelor, dar primește câteodată și comenzi pentru alte tipuri de servicii, este logic să achiziționeze o mașina CNC de debitare. Însă și aceste utilaje sunt de mai multe feluri, pot fi echipate cu capete de debitare cu oxigaz, plasmă sau plasmă de înaltă definiție. Există mașini CNC care pot acționa simultan sau concomitent mai multe capete de debitare, mărind considerabil plaja de utilizare a utilajului.

Un alt aspect important este mărimea băncii de lucru al aparatului de debitare. De obicei dimensiunile standard ale tablei de oțel, ca materie primă, nu depășește dimensiunea de 2×6 metri, dar unele fabrici comandă materia primă în role. La aceste fabrici mașina CNC de debitat trebuie să aibă o dimensiune nonstandard.

Dacă aveți nevoie de mașini CNC care să aibă flexibilitate în dimensionarea băncii de lucru, LegasProd SRL vă poate veni în ajutor. Firma noastră proiectează și produce de peste 15 ani mașini CNC de diverse serii, astfel încât să se potrivească pentru toate tipurile de ateliere, mici, mijlocii și producători în serie. Pentru noi nu este o problemă dacă trebuie adaptat ceva, suntem dispuși pentru orice tip de invenție sau modificare în mașinile noastre cu condiția ca modificările propuse să nu scadă performanța sau siguranța în exploatare a utilajului.

masina CNC debitare plasma si oxigaz seria L3020 Bihorblog
masina CNC debitare cu plasma de inalta definitie seria HD12025 Maramuresblog
zinser duza 03 blog

Mentenanță cu consumabile originale

Nu trebuie uitat, că mașina CNC are nevoie de mentenanță periodică pentru a fi tot timpul disponibilă pentru acțiune. În acest context vă reamintim, că noi nu vă abandonăm după ce ați achiziționat utilajul de la noi. În afară de faptul că vă oferim complet gratuit instruirea personalului de deservire și instalarea mașinii CNC, vă stăm la dispoziția Dvs. oricând cu alte sfaturi de optimizare a producției, precum și cu componente, piese CNC și consumabile originale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *