Se stie ca exista o serie de aparate mobile de debitare cu plasma care pot fi folosite pentru taierea diferitelor materiale chiar la fata locului. Insa aceste operatiuni sunt neprorductive, aparatul poate fi folosit numai in anumite conditii si sa nu uitam ca exista un factor foarte ridicat de accidentare. Generatoarele mobile de plasma sunt ingenios concepute, si sunt perfecte pentru cateva operatiuni de reparatii sau interventii rapide, dar sub nicio forma nu se pot folosi la scara larga, sau in productie industriala.

Pentru linii de fabricatie la scara industriala este nevoie de aparate automatizate, care produc zilnic mii de piese. Masina CNC de debitare cu plasma tocmai pentru acest mediu de lucru a fost conceput!

O masina CNC de debitare cu plasma din punct de vedere constructiv are trei parti importante:

Piesele care vor fi prelucrate vor fi impinse intre cele doua cai de rulare si grinda transversala va efectua miscarile necesare pe axa X si Y pentru realiza conturul de debitare cerut.

Masinile CNC de debitare cu plasma fabricate de LegasProd SRL sunt grupate in 5 serii diferite, ele avand mai multe sau mai putine diferente din punct de vedere constructiv. Fiecare tip de aparat are o echipare si o dimensiune standard, dar aceste caracteristici pot fi foarte usor modificate, potrivit cerintelor beneficiarilor.

La masina CNC de debitare cu plasma se pune un accent deosebit asupra sigurantei in exploatare, pentru care caile de rulare si stalpii de fixare ale aparatului sunt confectionate din grinz de duraluminiu imbinate prin sudura. Aceasta constructie robusta permite prelucrarea pieselor cu precizie inalta. La seria F is G sunt montate si surburi cu bile care au rolul de atenuare a vibratiilor in timpul prelucrarii.

Toate modelele de masini CNC de debitare cu plasma sunt destinate utilizarii in mediul industrial, dar seriile L,F si G sunt cele mai indicate pentru productia in serie mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *