Masini CNC pentru confectionarea grinzilor

Indiferent despre ce domeniu al economiei este vorba, sarcina cea mare este reducerea costurilor la minimul posibil. In domeniul constructiilor gasirea furnizorilor de materiale de constructii care pot livra la timp, in cantitatile necesare si bineinteles la preturi cat mai mici elementele de constructii necesare, este o problema constanta.

debitare plasma
profil sudat

La constructia halelor industriale de obicei se folosesc grinzi metalice atat pentru stalpii de sustinere, cat si pentru elementele de acoperis. De foarte multe ori firmele prefera ca aceste elemente metalice sa fie confectionate cu ajutorul masinilor CNC fiindca astfel se pot dimensiona unicat si se pot potrivi dimensional.

Dar cel mai important in aceasta metoda de confectionare este reducerea costurilor de productie prin reducerea pierderii de material si marirea productivitatii prin automatizare. Grinzile astfel produse sunt realizate din tabla de otel care are un pret mai redus decat profilurile realizate prin turnare continua. Tabla de otel este debitata la dimensiuni cu ajutorul masinii CNC debitare plasma.

Grinzi fabricate cu masini CNC de sudura

Elementele rezultate prin debitarea cu plasma sunt calitativ potrivite pentru asamblare prin sudura oxigaz fara sa aiba nevoie de alte finisaje mecanizate sau manuale. Elementele din tabla de otel sunt asezate in pozitia necesara si sudate longitudinal cu masini CNC de sudura oxigaz. Astfel se reduce considerabil timpul de fabricatie iar sudurile sunt realizate la calitate superioara.

Un alt avantaj al acestei metode este faptul ca se pot obtine grinzi de configuratie diferta de cele standard. Acesta poate reduce cu mult greutatea totala a constructiei, reducand implicit si costurile cu materia prima.

sudura

Daca firma de constructii prevede ca va folosi multe structuri metalice care pot fi fabricate cu masini CNC, merita sa achizitioneze un astfel de utilaj. Angajand personal calificat care se manevreze aceste aparate, firma poate confectiona in regie proprie toate elementele de constructii necesare, nefiind nevoie sa astepte dupa furnizori externi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *