Debitarea cu oxigaz poate fi realizata manual sau mecanizat cu masini CNC. Cea manuala este foarte costisitoare fiindca in urma prelucrarii rezulta semifabricate cu precizie indoielnica, cu pierdere de material mult superioara fata de alte tipuri de prelucrari. Acest procedeu de debitare nu se mai utilizeaza in industrie doar in cazul in care nu exista alte posibilitati sau la demolari unde nu mai conteaza precizia.

In industria de prelucrari metalice debitarea metalelor groase se realizeaza cu masini CNC cu debitare oxigaz. Este adevarat ca debitarea cu oxigaz este mai imprecisa fata de debitare cu plasma, dar are avantajul ca se pot taia metale cu grosime de pana la 100 mm. Un alt avantaj deosebit reprezinta pretul avantajos al consumabilelor care sunt necesare procesului de debitare cu oxigaz.

Masinile CNC sunt prevazute cu arzatoare oxigaz care sunt echipate cu duze potrivite pentru taierea tablei de pana la grosime de 100 mm. Insa arzatorul se poate adapta la debitarea tablelor mai groase cu schimbarea duzelor.

Folosirea masinilor CNC prin debitare oxigaz este ideala pentru taierea tablei mai groase de 25 mm, la aceste grosimi realizand bravuri si muchii de taiere optime. In cazul tablei subtiri, din cauza supraincalzirii zonei de debitare, pot aparea denivelari, indoiri in material.

Cu masini CNC se pot realiza linii de productie foarte productive, fiind posibila echiparea utilajelor de debitare oxigaz cu mai multe capete de taiere. Aceste capete pot realiza procedeul de debitare simultana pe acelasi utilaj, marind considerabil productivitatea si reducand timpul de prelucrare.

Pentru acest procedeu de debitare cu oxigaz s-au proiectat o serie de masini CNC, adaptate la anumite cerinte de prelucrare. Masinile CNC cu debitare cu flacara oxigaz proiectate si produse de LegasProd sunt de patru tipuri, impartite in patru serii B,L,F si G, fiecare reprezentand flexibilitate mare in echipare si dimensionare. Masinile CNC produse de LegasProd pot fi echipate cu doua capete de taiere de acelasi tip oxigaz-oxigaz sau diferite oxigaz-plasma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *